OBRADUJETE SVOJE NEPCE UKUSNOM DOMAĆOM TJESTENINOM: Slijedite recept i nećete pogriješiti

Domaće je uvijek ukusnije.

  • Gastro

  • 12. Jun. 2025  

  • 0

Svaki obrok uz pravu domaću tjesteninu uvijek je ukusniji nego uz onu iz trgovine. Slijedite ovaj recept i nećete pogriješiti, a rezultat će vas oduševiti! Dodajte ovo povrće i uživajte u pravoj gozbi!

Sastojci:

Za tjesteninu:

500 g glatkog brašna
1 jaje
200 ml mlake vode
1 žličica soli

Za povrće:

2 mrkve, narezane
1 tikvica, narezana
1 paprika, narezana
1 glavica luka
2 žlice ulja
sol, papar, začini po želji

Priprema:

Pomiješajte brašno i sol, dodajte jaje i mlaku vodu. Zamijesite glatko tijesto, ostavite da odstoji 30 minuta. Razvaljajte tijesto na debljinu oko 3 mm i režite na trakice  širine 2 cm. Trakice narežite na komade dužine oko 4 cm. U kipuću slanu vodu ubacujte slance i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu (2 – 3 minute).

Na ulju popržite luk dok ne postane staklast. Dodajte povrće i pržite 5 – 7 minuta dok ne omekša, pa začinite. Dodajte kuhanu tjesteninu i sve zajedno kratko promiješajte da se okusi povežu.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...