GOTOVA ZA SAT: Cappuccino torta, predobra, izgledom efektna, jednostavna i brza za izradu, a divnog i...

(...) skladnog okusa.

  • Gastro

  • 25. Jun. 2025  25. Jun. 2025

  • 0

Sastojci:

Biskvit

2 jaja

70 gr šećera

30 gr glatkog brašna

10 gr kakaa

1 kašika instant kafe

Krema:

450 gr vrhnja za šlag

3 listića želatine

150 gr bijele čokolade

1 kašičica instant kafe

Priprema:

1. Napravite biskvit 

Jaja miksajte sa šećerom otprilike 10 minuta. Prosijajte brašno, kakao i kafu te umiješajte u smjesu jaja.

2. Ispecite

Smjesu izlijte u kalup promjera 20 cm. Pecite na 180 stepeni oko 15 minuta pa pečeni i ohlađeni biskvit prerežite na pola.

3. Napravite kremu

Čokoladu otopite u 100 ml vrhnja. Želatinu otopite u 5 kašika hladne vode, a zatim to pomiješajte s čokoladom i kafom te miješajte dok se ne otopi. Preostalo vrhnje izmiksajte u šlag pa dodajte u čokoladu.

4. Složite tortu

Polovicu biskvita stavite na dno kalupa, na to izlijte pola kreme pa na nju drugu polovicu biskvita. Ohladite u frižideru deset minuta pa dodajte ostatak kreme te ukrasite po želji.  

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...