Regija
DRAMATIČNO U NOVOM SADU: Dekan Filozofskog fakulteta pustio policiju u zgradu, stigla i Žandarmerija (VIDEO)
Prije 27 min0
Ovo uvijek igra, samo ako ima tikvica.
Gastro
21. Avg. 2025 21. Avg. 2025
0
Sastojci:
450 gr tjestenine
so
60 gr parmezan
4 kašike putera
3 kašike maslinovog ulja
4 tikvice
5 čehna bijelog luka
2 kašike svježeg sjeckanog bosiljka
2 kašike svježe sjeckane nane
2 kašike vlašca
svježe mljeveni crni biber
Priprema:
1- U većem loncu kuhajte tjesteninu u dosta slane vode, povremeno miješajući, dok ne bude “al dente”.
2. Ocijedite, pa odvojte malo vode za kuhanje tjestenine i vratite tjesteninu u šerpu. Dodajte svježe rendani parmezan i miješajte dok se sir potpuno ne otopi.
3. Dok se tjestenina kuha, rastopite puter u velikoj tavi na umjerenoj temperaturi. Kada puter počne da pjeni, dodajte isječene tikvice i dinstajte dok ne omekšaju i ne porumene, oko 10 minuta.
4. Dodajte bijeli luk i dinstajte sa tikvicama dok ne zamiriše, oko jedan minut. Dodajte jednu kašičicu soli. Začinite biberom. Sklonite sa šporeta, piše gastro.24sata.hr.
5. Stavite tjesteninu u veliku zdjelu za serviranje, dodajte tikvice, sitno sjeckani bosiljak i listove nane i sitno sjeckani vlašac.
6. Dobro promiješajte i pospite sa još malo svježe rendanog parmezana neposredno prije serviranja.
Prijatno!:)
Regija
DRAMATIČNO U NOVOM SADU: Dekan Filozofskog fakulteta pustio policiju u zgradu, stigla i Žandarmerija (VIDEO)
Prije 27 min0
Svijet
PJEŠČANI VJETAR PREKRIO AMERIČKI GRAD: Pogođeni milioni ljudi, kasne i letovi (VIDEO)
Prije 28 min0
Žena
VALERIE ZINK NAPUSTILA REUTERS ZBOG IZVJEŠTAVANJA O GAZI: "Nositi ovu akreditaciju postalo je sramota"
Prije 35 min0
Evropa
PORUKA MACRONA IZRAELSKOM PREMIJERU: "Ove optužbe su neprihvatljive i vrijeđaju cijelu Francusku“
Prije 38 min0
Gastro
VAŽNO JE DA HRSKA: Na brzinu napravite domaću kukuruznu pogaču, i oduševite ukućane…
25. Avg. 20250
Gastro
SAVRŠENI LOSOS SVAKI PUT: Slavna kuharica ima trik koji morate probati
24. Avg. 20250
Gastro
NAPRAVITE PLJESKAVICE OD TIKVICA JOŠ DANAS: Za dobre, hrskave na rubovima, sočne u sredini, ne previše masne, ali uvijek ukusne...
24. Avg. 20250
Gastro
OSVAJA SVAKOG KO GA PROBA: Nalakši i najbrži kolač čiji recept čuvamo na frižideru; Sve sastojke samo ubacite...
25. Avg. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.