ODGOVOR ČUVENOG PROIZVOĐAČA NA JEDNO OD ONIH VJEČNIH PITANJA: Treba li kečap čuvati u frižideru ili ne?

Dok neki ljudi drže otvoren kečap u kuhinjskom ormariću, drugi tvrde da mu je mjesto u frižideru. Iako najveći broj ljudi kečap čuva kečap u frižideru.

  • Jeste li znali

  • 05. Sep. 2025  05. Sep. 2025

  • 0

Čuveni proizvođač Heinz otkrio je gdje bi crveni sos trebalo da stoji nakon otvaranja, kako bi imao najbolji okus.

Na društvenim mrežama Heinz je pitao potrošače da li kečap drže u frižideru ili u kuhinjskom ormaru. i odmah se razvila burna rasprava. Iznenađujuće, oko 2.500 glasača podijelilo se gotovo ravnomjerno, a isto mišljenje pojavilo se i među korisnicima Reddita.

"Ja sam definitivno za frižider, zanima me da li sam stvarno čudan kao što moj prijatelj misli!"

"U frižider. Tačka." Treći se nadovezao: "Bukvalno na flaši piše 'čuvati u frižideru'..."

"U kuhinjskom ormariću - ko želi hladan sos uz doručak?"

Prema etiketi, otvorena flaša kečapa treba da se drži u frižideru i da se potroši u roku od osam sedmica.

Olivia Lennon iz Heinz Tomato izjavila je za Daily Mail: "Postojao je samo jedan tačan odgovor i sa zadovoljstvom obavještavamo ljubitelje Heinz Tomato Ketchupa da se naš kečap mora čuvati u frižideru. Iako znamo da ga mnogi čuvaju u ormariću, preporučujemo frižider poslije otvaranja. To je najbolji način da se sačuva prepoznatljiv okus našeg kečapa."

Međutim, organizacija Which? dala je nešto drugačiji sud: "Šta kažu stručnjaci, nije obavezno držati kečap u frižideru. I ne samo da sadrži sirće, već je i paradajz prirodno kiseo, što pomaže očuvanju proizvoda na sobnoj temperaturi.

Nutricionistkinja dr. Sarah Schenker objašnjava: "Neki ljudi ga drže u frižideru jer vole ohlađen okus, ali zapravo nema potrebe da bude u njemu. To je stvar lične preferencije, temperature u kuhinji i prostora koji imate."

Heinz je još 2017. izdao saopštenje: "Zbog prirodne kiselosti Heinz Ketchup je stabilan na polici. Međutim, njegova trajnost poslije otvaranja zavisi od uslova čuvanja. Preporučujemo da se, kao i svaka prerađena hrana, nakon otvaranja drži u frižideru. Tako se obezbjeđuje najbolji kvalitet proizvoda."  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...