Show
HOLIVUDSKE ZVIJEZDE POSJETIT ĆE PAPU LAVA XIV: Već mu je u gostima bio Al Pacino, a sada u Vatikan stižu...
Prije 9 min0
Pomrit, a i tartar sos možete kupiti, ali i kući napraviti.
Gastro
28. Okt. 2025 28. Okt. 2025
0
Malo ko se ne zaželi lignji, barem onaj jedan dan u mjesecu.
Za dvije osobe trebat će vam:
300 gr svježe lignje (očišćene)
300 gr kupovnog ili domaćeg pomrita
2 kašike tartar sosa, također kupovnog ili domaćeg
1 kašika maslinovog ulja
so i biber
1 čehno bijelog luka (po želji)
peršun (po želji)
limun (za posluživanje)
Priprema:
1. Pomfrit ispecite u rerni ili pripremite fritezi prema uputama na pakovanju, dok ne postane zlatan i hrskav.
2. Lignje operite, dobro posušite, pa ih narežite na kolutiće ili ostavite cijele ako su manje.
3. Posolite, pobiberite i po želji dodajte sitno sjeckani bijeli luk i peršun.
4. Na zagrijanoj tavi s malo maslinovog ulja pecite lignje 2-3 minute sa svake strane, dok ne dobiju boju i ostanu mekane.
5. Poslužite odmah, uz pomfrit i tartar sos, te krišku limuna sa strane.
Prijatno!:)
Show
HOLIVUDSKE ZVIJEZDE POSJETIT ĆE PAPU LAVA XIV: Već mu je u gostima bio Al Pacino, a sada u Vatikan stižu...
Prije 9 min0
Sport
TUŽNA VIJEST IZ SRBIJE: Preminuo bivši igrač Željezničara
Prije 9 min0
Vijesti
NOVI GRANIČNI PRIJELAZ NA RASPOLAGANJU: Pada posljednja prepreka za bolje povezivanje BiH i Hrvatske (VIDEO)
Prije 16 min0
Društvo
OZBILJAN DRUŠTVENI PROBLEM: U ovom kantonu za deset mjeseci više od 100 optužnica i 80 presuda za nasilje u porodici
Prije 19 min0
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
13. Nov. 20250
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
Gastro
NAUČNICI ORKTILI: Koliko treba staviti soli kada se kuha tjestenina
14. Nov. 20250
Gastro
BRŽE NE MOŽE: Napravite domaću puru na tradicionalni način i oduševite ukućane… (VIDEO)
14. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.