NAPRAVITE LIGNJE S POMFRITOM I TARTAR SOSOM: Malo ko ih ne poželi barem jednom u mjesecu

Pomrit, a i tartar sos možete kupiti, ali i kući napraviti.

  • Gastro

  • 28. Okt. 2025  28. Okt. 2025

  • 0

Malo ko se ne zaželi lignji, barem onaj jedan dan u mjesecu.

Za dvije osobe trebat će vam:

300 gr svježe lignje (očišćene)

300 gr kupovnog ili domaćeg pomrita

2 kašike tartar sosa, također kupovnog ili domaćeg

1 kašika maslinovog ulja

so i biber

1 čehno bijelog luka (po želji)

peršun (po želji)

limun (za posluživanje)  

Priprema: 

1. Pomfrit ispecite u rerni ili pripremite fritezi prema uputama na pakovanju, dok ne postane zlatan i hrskav.

2. Lignje operite, dobro posušite, pa ih narežite na kolutiće ili ostavite cijele ako su manje.

3. Posolite, pobiberite i po želji dodajte sitno sjeckani bijeli luk i peršun.

4. Na zagrijanoj tavi s malo maslinovog ulja pecite lignje 2-3 minute sa svake strane, dok ne dobiju boju i ostanu mekane.

5. Poslužite odmah, uz pomfrit i tartar sos, te krišku limuna sa strane.  

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...