KOD MILA NEMA LABAVO: Crnogorska policija uhapsila glavnu urednicu portala, evo kakvu je glupost uradila…

Đikanović (26) je uhapšena zbog sumnje da je objavljivanje sporne informacije "izazvalo paniku i nerede", saopšteno je iz policije

  • Hronika

  • 06. Jan. 2020  

  • 0

Crnogorska policija uhapsila je glavnu urednicu podgoričkog portala "Fos Media" Anđelu Đikanović, jer je ranije objavila informaciju da su pripadnici specijalne kosovske policijske jedinice ROSU na raspolaganju crnogorskim bezbjednosnim organima na Badnji dan, što je oštro demantovala Vlada Crne Gore.

Đikanović (26) je uhapšena zbog sumnje da je objavljivanje sporne informacije "izazvalo paniku i nerede", saopšteno je iz policije.

Urednica "Fos Media" jutros je objavila nezvaničnu informaciju da će "oko 250 pripadnika ROSU specijalne jedinice kosovske policije stajati na raspolaganju crnogorskim bezbjednosnim organima” na Badnji dan, što je Vlada Crne Gore odmah kategorički demantovala.

Policija ocjenjuje da je objavljivanje te informacije "izazvalo paniku u javnosti iznošenjem lažnih vijesti putem medija", te da su "veće posljedice spriječene reakcijom nadležnih državnih organa".

"Sa navedenim je upoznat nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama A. Đ. stiču elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda te da se ista liši slobode i uz krivičnu prijavu privede nadležnom tužilaštvu", saopštila je policija.

Vlada je odmah po objavljivanju ove informacije, koju su bez provjere prenijeli uglavnom portali u Srbiji, reagovala i saopštila da je riječ o "lažnoj vijesti...koja ima za cilj da uznemiri javnost i izazove nerede", te zatražila od tužilaštva da hitno reaguje.

Portal FOS Media izvinio se čitaocima i naveo da spornu informaciju "dobijenu iz diplomatskih izvora, nije mogao potvrditi u MUP-u ili Upravi policije".

"Nije nam bila namjera da širimo paniku u javnosti niti da bilo koga uznemirimo. Izvinjavamo se čitaocima ukoliko je neko na taj način doživio ovu vijest", navodi se u reagovanu FOS Media.

Tenzije u Crnoj Gori podignute su nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Na ulicama širom Crne Gore svakodnevno su hilljade ljudi, vernika i pristalica Srpske pravoslavne crkve (SPC), koji su protiv tog zakona. 

(SB ( Agencije)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...