DIREKTNO IZ NJEMAČKE: Ako ste mislili da ste s modelom AMG A45 S vidjeli sve, varate se, ovaj Mercedes „ispaljuje“ 600 „konja“…

Renntech, poznata njemačka tuning kuća odlučila je nadograditi najsnažniji dvolitreni benzinski motor koji se nalazi ispod poklopca najmanjeg Mercedes-Benz modela

  • Auto

  • 09. Jan. 2020  

  • 0

Kako najavljuju, već ove godine u ponudu će stići mogućnost podizanja snage na nevjerovatnih 592 KS. Naravno, ta je snaga moguća isključivo uz mehaničke preinake poput novog turbopunjača, ispušnog sustava te nove kontrolne jedinice motora (ECU).

No, ukoliko se budući vlasnici zbog jamstva ipak ne usude “čačkati” po mehanici svojeg vozila, tu je i verzija koja snagu podiže na „samo“ 470 KS te 575 Nm okretnog momenta, a ne zahtjeva mehaničke preinake. Još uvijek nisu poznate cijene nabrijanih Mercedesovih modela, no ne sumnjamo da će biti „paprene“.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...