SAVJETI ZLATA VRIJEDNI: Upozorenje vozačima koji voze kroz smog ili gustu maglu, na ovo posebno obratite pažnju…

S gustom maglom, kad vidljivost padne ispod 50 metara, vožnja postaje iznimno opasna i iscrpljujuća

  • Auto

  • 14. Jan. 2020  

  • 0

Opasno je orijentirati se po stražnjim svjetlima vozila ispred vas jer to, u slučaju guste magle, znači da ne poštujete razmak i da ste preblizu drugom vozilu. Sve to može rezultirati i prometnom nesrećom.

Dakle, smanjite brzinu i ako je vidljivost doista loša, poboljšajte vidljivost vašeg vozila na cesti te uključite stražnje svjetlo za maglu. Ne radite to u slučaju blaže magle jer ćete nepotrebno zasljepljivati vozače iza vas.

Poželjno je i uključiti prednja svjetla za maglu, koja će barem malo pomoći, a korisna su i u slučaju pljuska kiše ili snijega. U slučaju radiklanog smanjenja brzine, uključite sva četiri žmigavca.

Koristite kratka svjetla u magli, jer magla djeluje poput velikog ogledala i duga svjetla mogu vas zaslijepiti. Smanjite zvuk radija u automobilu i na raskrsnicama spustite prozor. Na taj način ćete čuti i približava li vam se neki automobil, s lijeve ili desne strane.

(SB / Revijahak)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...