OVO NIKO NIJE OČEKIVAO, SVI PADAJU SAMO ONI RASTU: Unatoč padu autoindustrije, oni su zabilježili rekordnu prodaju…

Prema pisanju Bloomberga, upravo bi njihov električni model potencijalno mogao poljuljati status električnog automobila Elona Muska, Tesle, u SAD-u

  • Ekonomija

  • 15. Jan. 2020  

  • 0

Njemački proizvođač luksuznih automobila Porsche objavio je rekordne prodajne rezultate za prošlu godinu, piše Bloomberg. Globalna je isporuka Porscheovih automobila, najviše modela Macan i Cayenne, tako u 2019. porasla za 10 posto na 280.800 automobila. Time je Porsche postao najprofitabilnija divizija unutar Volkswagen Grupe, najvećeg svjetskog proizvođača automobila, koji zadnje godine trpi udarce.

- Optimistični smo da visoku potražnju možemo zadržati i u 2020. godini, a prodajni zamah trebali bi držati naši novi modeli, posebno posve električni model Taycan – kazao je Detlev von Platen, direktor prodaje u njemačkoj kompaniji.

Računaju u Porscheu da će nužna tranzicija od sportskih automobila na električne, zbog sve strožih regulacija emisije ispušnih plinova u Njemačkoj, biti uspješna. Prema pisanju Bloomberga, upravo bi električni Taycan potencijalno mogao poljuljati status električnog automobila Elona Muska, Tesle, u SAD-u.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...