BOMBA IZ LONDONA, KOLAŠINAC DOBIJA NOVOG GAZDU: Jedan od najbogatijih ljudi svijeta kupuje Arsenal…

Bogatstvo mu se procjenjuje na više od 10 milijardi dolara

  • Sport

  • 15. Jan. 2020  

  • 0

Najbogatiji čovjek Afrike, Nigerijac Aliko Dangote, planira kupiti Arsenal

Dangote je veliki navijač londonskog kluba, a javno je istakao kako 2021. godine planira kupiti Topnike od Stana Kroenkea.

"Volio bih kupiti Arsenal, ali trenutno imam projekte od 20 milijardi dolara na koje se moram koncentrirati. Pokušavam te poslove završiti, ali bih vjerovatno mogao 2021. godine ući u priču sa Arsenalom", rekao je Dangote i nastavio je:

"Kupit ću Arsenal čim završim ove projekte. Sada trenutno pokušavam podići kompaniju na jedan veći nivo".

Aliko Dangote je veliki navijač londonskog kluba. To nikada nije krio, a sigurno da bi Topnicima itekako dobro došlo veliko ulaganje novog vlasnika.

Bogatstvo ovog Nigerijca procjenjuje se na više od 10 milijardi dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...