OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Za tren oka napravite čokoladnu panna cottu i oduševite ukućane…

Naša današnja slastica sprema se vrlo jednostavno, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 16. Jan. 2020  

  • 0

SASTOJCI

500 ml slatkog vrhnja

120 g čokolade za kuhanje

100 ml mlijeka

40 g šećera

14 g instant želatina

120 g džema od višanja

sol

PRIPREMA

U lonac ulijemo slatko vrhnje i mlijeko, dodamo šećer, dobro promiješamo i kuhamo pazeći da tekućina ne zavri.

Pred kraj dodamo prstohvat soli, nasjeckanu čokoladu, maknemo s vatre i miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.

Zatim umiješamo instant želatinu, pazeći da ne ostanu grudice. Vodom ovlažimo čaše, na dno stavimo po žličicu džema od višanja, kroz sito ulijemo čokoladnu smjesu, i stavimo u hladnjak da smjesa stvrdne.

Nakon tri sata panna cottu izvadimo i možemo poslužiti.

U slast!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...