DUVNJAK JE OPTIMIST: "Očekujem politički dogovor oko konstituisanje Doma naroda PFBiH"

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH sutra će nastaviti zasjedanje, prekinuto 19. decembra, a na kojem je ostalo da se izjasne o zaduženjima Federacije BiH za projekte „Energetske efikasnosti – dodatno finansiranje“, „Javni prijevoz Sarajevo“ ...

  • Politika

  • 22. Jan. 2020  22. Jan. 2020

  • 0

... i „Živinice Regionalna deponija za kruti otpad“.

Uoči toga, sastat će se Kolegij Doma kako bi razmotrio aktuelna pitanja koja se tiču i samog rada Doma.  

 - Od 20. februara do danas nije završen proces konstituisanja Doma naroda, što podrazumijeva izbor i imenovanje stalnih radnih tijela, komisija i odbora, kao i imenovanje dopredsjedavajućeg Doma iz reda Srba. U tom pogledu uskoro očekujem politički dogovor odnosno neku vrstu dogovora unutar Kluba Srba, gdje se treba izabrati predsjednik i zamjenik – izjavio je Feni šef Kluba Bošnjaka Jasmin Duvnjak.

Također, očekuje da Kolegij odredi termin održavanja naredne redovne sjednice.  

- Ona bi trebala biti održana u narednih 15 dana. Mislim da je važno da se na toj sjednici završi postupak konstituisanja Doma naroda i da razmotrimo sve pristigle akte koji su nam došli od Vlade FBiH ili koji su već usvojeni u Predstavničkom domu –  istakao je Duvnjak.

(Fena/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...