GDJE DOĐE TRUMP TU JE POMETNJA; PROTESTI ZBOG FORUMA U DAVOSU: Policija ima pune ruke posla, tri osobe...

vicarska policija u srijedu je koristila vodene topove, gumene metke i suzavac u sukobu s demonstrantima u Zurichu koji su ispalili vatromet i bacali boce tokom protesta protiv održavanja Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu

  • Svijet

  • 23. Jan. 2020  23. Jan. 2020

  • 0

"Tri osobe su uhapšene, jedna je povrijeđena kada je ispaljen vatromet, a policajac je hospitaliziran", piše u saopštenju za medije policije u Zürichu, nakon što su protesti prekinuti sredinom večeri, prenosi Reuters.

Nekoliko stotina demonstranata sudjelovalo je na protestu na ulicama u blizini centra švicarske bankarske prijestolnice, a pod sloganom  "Zürich protiv WEF-a".

Osim protivljenja godišnjem okupljanju globalnih poslovnih i političkih lidera u Davosu udaljenom oko 150 km od Züricha, a koji je uključivao i posjet američkog predsjednika Donalda Trumpa, demonstranti su pozvali na brže djelovanje u vezi s klimatskim promjenama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...