ANGELA MERKEL BUDNO PRATI STANJE NA BLISKOM ISTOKU: Njemačka je opasno zaprijetila, najavila je sankcije ukoliko...

Vrlo bitno da se podrži krhko međusobno povjerenje koje postoji u Libiji kroz podršku onome što je dogovreno na sastanku u Berlinu

  • Svijet

  • 28. Jan. 2020  

  • 0

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas pozvao je na kažnjavanje zemalja koje krše embargo Ujedinjenih naroda na isporuku oružja Libiji, javio je AP.

Maas je rekao novinarima da je potrebno još mnogo raditi da bi ovaj embargo UN-a zaživio u praksi, prenijela je Beta.

Svjetske sile i ostale zemlje zainteresirane za stanje u Libiji su se 19. januara dogovorile na sastanku uz Berlinu da poštuju embargo UN-a na isporuku oružja toj afričkoj državi, da prekinu s podrškom zaraćenim stranama i primoraju ih da usvoje sveobuhvatni prekid vatre.

Podržati krhko povjerenje

Obraćajući se novinarima, Maas je rekao da je vrlo bitno da se podrži krhko međusobno povjerenje koje postoji u Libiji kroz podršku onome što je dogovreno na sastanku u Berlinu.

Rekao je da rezolucija UN-a po tom pitanju treba obuhvatiti neku vrstu sankcija zemljama koje krše embargo.

Dodao je da treba biti jasno svakome ko krši ili namjerava kršiti taj embargo da to neće "proći bez posljedica".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...