ŽESTOKA ŠAMARČINA ZA DODIKOVOG VELIKOG PRIJATELJA: Predsjednik EPP-a poslao najgoru moguću poruku premijeru Mađarske...

Donald Tusk, predsjednik Evropske narodne stranke (EPP), izjavio je da će i dalje na snazi ostati suspenzija Mađarskog građanskog saveza (Fidesz) u EPP-u

  • Svijet

  • 04. Feb. 2020  

  • 0

EPP je u martu prošle godine iz svojih redova suspendirao stranku Fidesz mađarskog premijera Viktora Orbana, prenosi Anadolija.

Za suspenziju vladajuće stranke u Mađarskoj tada je glasalo 190, a protiv su bila tri člana skupštine EPP-a.

Suspenzija podrazumijeva da Fidesz ne može učestvovati na sastancima EPP-a, da nema pravo glasa i da nema pravo predlagati kandidate za bilo kakve dužnosti.

Kršenje demokratskih standarda

Tusk je kazao da će odluka o suspenziji i dalje ostati na snazi, jer Budimpešta nije postigla značajniji napredak po pitanju kršenja demokratskih standarda.

"Mišljenje većine naše političke porodice sasvim je jasno. U Budimpešti nema dovoljno napretka, nema vidljivih promjena kada je riječ o demokratskim standardima, vladavini zakona i slobodi govora", rekao je on novinarima nakon sastanka s najvišim zvaničnicima EPP-a u Briselu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...