CURE DETALJI LIKVIDACIJE U AFGANISTANU: Evo ko je ubio dva američka vojnika, a šest teško ranio…

Dvojica američkih vojnika ubijena su, a šestorica ranjena u afganistanskoj pokrajini Nangarhar na istoku zemlje, rekao je američki dužnosnik

  • Svijet

  • 09. Feb. 2020  

  • 0

Incident se dogodio u subotu u okrugu Širzad kad je muškarac u afganistanskoj uniformi pucao iz strojnice na združene američke i afganistanske snage, rekao je glasnogovornik američke vojske u Afganistanu pukovnik Sonny Leggett.

Ranjenim vojnicima pružena je liječnička pomoć, dodao je.

Međutim u drugim izvješćima sugerira se da je pucnjava između afganistanskih i američkih snaga za vrijeme zajedničke operacije izazvala žrtve na objema stranama.

"Još prikupljamo informacije pa se još ne zna uzrok ili motiv napada", rekao je Leggett dodavši da se "incident istražuje".

U prvotnoj izjavi u subotu, Leggett je priopćio da su združene snage bile zahvaćene u izravnoj vatri.

Ne zna se jesu li u pozadini pucnjave talibani, ili je uzrok bila svađa između savezničkih snaga - afganistanskih i američkih.

Nangarhar je među nemirnijim pokrajinama gdje su uporišta i talibana i militanata Islamske države.

Od početka 2020. četvorica američkih vojnika poginula su u Afganistanu u incidentima povezanim s borbenim djelovanjem, a 20 ih je poginulo prošle godine.

U Afganistanu je smješteno oko 12.000 američkih vojnika. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...