GROM IZ VEDRA NEBA, PREDSJEDNIK SRBIJE PRIPREMA NACIJU ZA KONAČNU ODLUKU: Aleksandar Vučić najavio sastanak sa svim Srbima iz regiona…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će učestvovati na Bezbjednosnoj konferenciji, koja se održava u četvrtak i petak u Munchenu, navodeći da će taj boravak biti od velikog značaja za Srbiju "jer će bolje moći da procijeni šta su dalji koraci prištinske vlade, šta su koraci Nijemaca, Amerikanaca i svih ostalih u međunarodnoj zajednici"

  • Regija

  • 12. Feb. 2020  

  • 8

"Očekuje me prvo susret sa Richardom Grenellom“, rekao je Vučić u intervjuu za Sputnjik, navodeći da je u Munchenu veoma zgusnut raspored, sa mnogo panela, bilaterala, sastanaka sa njemačkim poslanicima, američkim senatorima i kongresmenima, predsjednicima vlada.

On je rekao i da će se s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel vidjeti u martu, kao i da je dogovoren datum, ali da još ne može da ga saopći.

Vučić je za Grenella rekao da je "čovjek velike energije, izuzetnog entuzijazma i ambicije".

"Šta će biti na tapetu, vidjet ćemo, vjerovatno će na tom zajedničkom panelu u Munchenu na kojem prisustvujem, biti prisutan i Кurti, pa ćemo vidjeti kakva će atmosfera biti i kako će to izgledati. Ne mislim da će biti dostupno za javnost, ali ću, čini mi se, bolje moći da ocijenim u kom smjeru mogu dalje da teku razgovori", rekao je Vučić.

„Poslije toga je u Beogradu planiran sastanak sa svim Srbima iz regiona, Srbima iz Crne Gore, Srbima iz Republike Srpske i svim drugim Srbima, sa srpskim NVO iz Crne Gore", najavio je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...