NAKON ČOVIĆEVE POSJETE RUSIJI, IVANCOV OSUDIO USTAŠKI NAPAD U MOSTARU: Pozivamo sve progresivne snage u BiH u borbu...

Ambasada Ruske federacije u BiH osudila je napad na antifašiste koji se dogodio u Mostaru 15. februara

  • Mini market

  • 17. Feb. 2020  17. Feb. 2020

  • 0

Ambasada Ruske federacije u BiH osudila je napad na antifašiste koji se dogodio u Mostaru 15. februara kada se obilježavao dan oslobođenja Mostara od fašističkih snaga u Drugom svjetskom ratu. 

"Barbarski napad huligana koji se desio 15. februara tokom proslave jubilarne godišnjice oslobađanja Mostara od fašističkih osvajača, zaslužuje svaku osudu i odgovarajuću reakciju vlasti. Smatramo veoma zabrinjavajućim da se danas, u godini, kada svi mi zajedno obilježavamo 75. godišnjicu Velike Pobjede nad nacizmom u Evropi, dešavaju neonacističke pojave u Bosni i Hercegovini, kolijevke antifašističkog partizanskog pokreta na Zapadnom Balkanu", navode iz ambasade.

Ruska ambasada poziva sve progresivne snage u BiH, međunarodne organizacije i međunarodnu zajednicu da udruže snage u borbi protiv neonacizma i neofašizma, kako to je navedeno i u rezoluciji Generalne Skupštine UN-a. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...