DVA SASTOJKA ČINE ČUDA: Evo kako na potpuno prirodan način ZA SAMO 5 DANA očistiti sve TOKSINE IZ ORGANIZMA, ali oprez…

Recept na bazi limuna i javorovog sirupa, inače poznat kao limun dijeta ili master cleanse, popularan je način čišćenja organizma u svijetu

  • Zdravlje

  • 21. Feb. 2020  

  • 0

Dijeta uključuje post, koji traje 5 dana. Tokom posta smijete uzimati samo limunadu, napravljenu od limuna, javorovog sirupa, vode i ljute paprike.

Javorovo drvo je u Kanadi poznato po ukusnom i hranjivom soku. Za jednu litru sirupa potrebno je 40 litara soka iz stabla javora.

Vrlo je hranljiv, čak hranjiviji i od meda: 100 g sirupa u sebi sadrži 64% ugljikohidrata, 0,4% masti, 0,1% bjelančevina, 0,6% minerala, a kalorijska vrijednost je 275 kcal.

Javorov sirup uzima se tokom posta zbog toga što daje organizmu sve neophodne nutrijente i energiju za vrijeme posta.

Ako ne možete nabaviti javorov sirup, umjesto njega koristite med, agava sirup ili ječmeni slad.
 

Limun je idealna namirnica za detoksikaciju - pomaže eliminirati toksine iz organizma, jača imunitet i djeluje kao antioksidans. Inače, sve voće ima efekt čišćenja organizma, ali agrumi poput limuna i grejpa su najbolji za detoksikaciju.
 

Prije gladovanja pripremite organizam na takav način da nekoliko dana jedete samo laganu hranu bez masnoća i proizvoda životinjskog porijekla. Tako će organizam biti spreman da podnese nedostatak uobičajene hrane i prelaz na gladovanje neće biti težak.

Tokom gladovanja nemojte uzimati nikakvu drugu hranu osim ovog napitka od limuna, javorovog sirupa i kajenske paprike. Možete uzimati biljne čajeve zaslađene javorovim sirupom ili medom.

Priprema napitka

Za jednu čašu limunade potrebno je:

2 supene kašike soka limuna

2 supene kašike javorovog sirupa

-na vrh noža kajenske paprike

250 ml vode

Promiješajte sve sastojke i odmah popijte limunadu. Možete koristiti hladnu ili toplu vodu - po želji. Uvijek koristite svježi limun, a ne koncentrat limuna iz trgovine.

Dnevno popijte 6-10 čaša limunade. Uzimajte napitak kada ste gladni, kao obrok.

Limunada u sebi sadrži sve potrebne hranljive sastojke, a ljuta paprika se uzima zbog energije koju daje organizmu.

U međuvremenu, možete piti i biljne čajeve koliko vam je potrebno, nezaslađene ili zaslađene javorovim sirupom.

Svaku večer uzmite čaj s laksativnim učinkom, a ujutro popijte litru slane vode (na 1 L vode kašika morske soli). To će Vam pomoći da ispraznite crijeva.

Gladovanje može trajati od 5 do 14 dana. Najkraće trajanje limun dijete je 5 dana, jer organizam počinje izbacivati toksine tek nakon tri dana gladovanja.

Efekti su nevjerovatni, ova detox dijeta zaista vrijedi truda! Kada jednom isprobate ovu dijetu i osjetite njezin pozitivan efekt, postat će dio Vašeg života.

Medicina smatra da mnoge bolesti dolaze zbog zadržavanja toksina u organizmu, a ovo je provjeren način da se očistite od njih.

Nakon gladovanja

Nakon gladovanja je bitno da postepeno uvodite namirnice u jelovnik. Vašem tijelu je potrebno nekoliko dana da se ponovno navikne na krutu hranu. Obavezno se pridržavajte sljedećeg postupka:

1 dan

- prestanite s uzimanjem limunade
- popijte 5-8 čaša soka od povrća

2 dan

- popijte 3-4 čaše soka od povrća
- pojedite 1-2 tanjura juhe od povrća (izbjegavajte krompir i mrkvu)

3 dan

- nastavite sa sokovima i juhama od povrća
- pojedite nekoliko voćaka
- pojedite prethodno namočeno orašasto voće ili sjemenke
- možete pojesti dinstano povrće i smeđu rižu

4 dan

- možete početi jesti svu ostalu hranu

Tokom čišćenja preporučuju se šetnje i lagane vježbe, jer fizička aktivnost potpomaže eliminaciji toksina iz organizma.

(SB / AZV)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...