DOPUNJEN DNEVNI RED: Novu Vladu Kantona Sarajevo, Skupština KS će potvrditi...

... u utorak, 3. marta

  • Politika

  • 27. Feb. 2020  27. Feb. 2020

  • 0

Prijedlog Odluke o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo uvršten je u dnevni red 22. Radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo koja je zakazana za 3. mart 2020. godine.

Zaključak je to Kolegija Skupštine KS koji je dopunio dnevni red ove sjednice i sa Prijedlogom odluke o izboru predsjedavajućeg, zamjenika predsjedavajućeg i članova stalnih radnih tijela SKS te sa Prijedlogom Odluke o izmjeni Odluke o imenovanju predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za javna priznanja Skupštine KS.

Na istoj sjednici , kako je ranije utvrđeno, naći će se Prijedlog Budžeta KS za 2020. godinu, Zakon o njegovom izvršavanju te Prijedlog zakona o kažnjavanju govora mržnje KS, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo za 2020. godinu sa Odlukom o izvršavanju Finansijskog plana Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo za 2020. godinu.

Za premijera je kandidiran Mario Nenadić koji je zajednički kandidat SDA, SBB i DF-a.

Za ministricu pravde i uprave predložena je Mersa Kustura (SDA), za ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić (SDA), za ministricu komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč (SDA), za ministra saobraćaja Adi Kalem (SDA), za ministra finansija Jasmin Halebić (SDA), za ministra kulture i sporta Emir Hadžihafizbegović (SDA), za ministra za boračka pitanja Senad Hasanspahić (SDA). SBB je u Vladi KS predložio Ismira Jusku za ministra unutrašnjih poslova, Anisa Krivića za ministra obrazovanja, nauke i mladih te Jasnu Agić za ministricu rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica.

Ministri DF-a u Vladi KS trebali bi biti Rusmir Mesihović u svojstvu ministra zdravstva i Draško Jeličić u svojstvu ministra privrede.

(NAP) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...