DŽABA I LITIJE I PUSTO SRBOVANJE: Državni organi Crne Gore započeli provođenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti…

Državni organi Crne Gore, uprkos sve masovnijih protestnih litija, krenuli su u sprovođenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, pišu beogradske „Novosti"

  • Regija

  • 03. Mar. 2020  03. Mar. 2020

  • 1

Kako navode, ne čekajući početak najavljenog ekspertskog dijaloga pravnih timova Mitropolije crnogorsko-primorske i Vlade Crne Gore na temu spornih dijelova zakona, koji navodno diskriminišu Srpsku pravoslavnu crkvu, Upravi za imovinu počela je da stiže dokumentacija o statusu vjerskih objekata u Danilovgradu, Nikšiću i Gusinju.

Ovi akti, napominje list, tiču se manastira Ostrog i Ždrebaonik, kao i drugih hramova i dobara.

Advokat Mitropolije Dalibor Kvarić rekao je za „Novosti“ da je Vladina priča o dijalogu prevara kako bi u tišini sprovodili zakon, pripremali dokumetaciju i dostavljali je nadležnim organima.

"Velika nam je nepoznanica kako i na osnovu čega je upis izvršen i šta je to motivisalo pojedine katastre da mogu upisivati imovinu na SPC", rekao je za „Pobjedu“ direktor Uprave za imovinu Blažo Saranović, najavljujući postupke za reviziju ovih uknjižbi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...