DOBRO POGLEDAJTE SVOJE NOKTE, OVO SU ZNACI OPASNIH BOLESTI: Ukoliko i vi imate ove tajne znakove na njima odmah se obratite doktoru…

Na donjem dijelu nokta nalazi se osjetljivi dio i radi se zapravo o dijelu korijena

  • Zdravlje

  • 08. Mar. 2020  

  • 0

Iako mu mnogi pridaju pažnju isključivo s estetskog aspekta, iznenadit ćete se kada čujete što stručnjaci imaju za reći na ovu temu te koliko o svom zdravlju možete saznati iz oblika i boje lunale.

Tručnjaci savjetuju da je jako važno pratiti oblik svoje lunale. U slučaju da nemate tzv. polumjesec na dnu svoga nokta ili vam brzo nestaje, moguće je da imate problema sa štitnjačom ili manjkom vitamina B12. Bitno je za naglasiti da je lunala najvidljivija na palcu, pa je preporučljivo pratiti ovu pojavu upravo na tom prstu.

U slučaju da ste primijetili da vam se polumjesec smanjio, ali još uvijek je vidljiv na noktu, postoji mogućnost da vam je snižen krvni tlak ili vam je cirkulacija u tijelu poremećena.

Bright Side upozorava da bi oni kojima je polumjesec veći nego obično trebali obratiti pozornost na svoj kardiovaskularni sustav i srčane probleme.

Veliki bijeli polumjesec na dnu nokta uglavnom imaju osobe čiji je životni stil izrazito aktivan. Ako ste vi osoba koja inače prakticira malo fpasivniji fizički stil te sjedilački način života, a polumjesec na noktu vam postaje sve izraženiji, moguće je da ste pod stresom ili pritiskom.

Osim na veličinu, svakako biste pozornost trebali usmjeriti i na boju polumjeseca. Dok je bijela boja lunale dobar znak, bilo koja druga boja može nagovijestiti ozbiljan zdravstveni problem. Crna lunala tako može značiti da vam je tijelo zatrovano teškim metalima. Primijetite li da vam polumjesec na dnu nokta potamni, obavezno posjetite svog liječnika

Bright Side također naglašava da je lunala na svakom prstu povezana s drugim dijelom našeg tijela. Lunala na palcu povezana je s plućima i slezenom, na kažiprstu s crijevima i gušteračom, dok je lunala srednjeg prsta povezana s mozgom i kardiovaskularnim sustavom. Lunala na prstenjaku predstavlja limfni i reproduktivni sustav dok je mali prst povezan s bubrezima. 

Stoga, sljedeći put kada primijetite promjene na svom polumjesecu, ili kod nekoga u svojoj okolini, svakako detaljnije obratite pozornost na ono što se događa s vašim noktima jer vam to može biti jako dobar pokazatelj da se nešto loše događa u vašem tijelu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...