MANIKURA KOJA JE APSOLUTNI HIT: Ovog ljeta u modi su plavi nokti, pogledajte… (FOTO)

Visoke temperature, dugi dani, godišnji odmor i putovanja čine ljeto pravom pozornicom za ležerne, ali i odvažne odjevne kombinacije te upečatljive modne dodatke.

  • Žena

  • 29. Jun. 2021  29. Jun. 2021

  • 0

Sunčane naočale u boji lavande odlično će se složiti s ljetnim stajlingom, a ni jarka ružičasta nije za odbaciti.

Ljeto donosi i nezaobilazne otvorene sandale, a time jedan od važnijih dodataka je lak za nokte.

U kozmetičkim salonima dolaskom toplijeg dijela godine vidno raste potražnja za jarkim i upečatljivim bojama.

alt

I dok prirodne nijanse, poput bež, nježnoružičaste ili smeđe do jeseni padaju u zaborav, na vrh liste želja po pitanju boje laka za nokte jasno se nameće jedna boja – plava.

Uz nokte u potpunosti prekrivenim šljokicama i glitterom te crno-bijeli uzorak koji podsjeća na šare kakve imaju krave (popularno nazvan cow print), ova sezona donosi još jedan nezaobilazan trend koji ćemo viđati svugdje ovog ljeta.

Velika popularnost laka u plavim nijansama je zbog kameleonske moći ove boje. Naime, uz toliko nijansi plave boje, gotovo je nemoguće ne pronaći onu koja vam ne odgovara.

Bez obzira na to je li vaš odabir živopisna azurnoplava, pomodna puderastoplava ili sofisticirana mornarskoplava, s odabirom ove boje nemoguće je pogriješiti.

Kako bi odabir bio lakši, u obzir uzmite sljedeće najpopularnije nijanse i stilove manikure.

Snažna plava nijansa

alt

Ova boja izgleda nevjerovatno chic s kratkim, urednim noktima zaobljenih vrhova. Za plavi ljetni look birajte plavu s primjesama tirkizne boje. Za dnevni look odličan izbor je plava sa sivim podtonom. Kobaltnoplava doslovno je stvorena za ljeto, a tamnoplava je vrlo elegantna.

Plavi detalji na noktima

alt

Plava boja, također, može biti odlična podloga za pravu malu umjetnost na noktima.

Plavi nokti s iscrtanim oblacima, dio noktiju obojen u plavo dok su na preostalima iscrtane margarete, prirodna ružičasta boja s decentnim plavim tačkicama ili svijetla podloga s plavim cvjetićima – neke su od ideja s kojima ćete sigurno postići „wow“ efekt.

Plava francuska manikura

alt

Pastelnoplava francuska manikura je apsolutni trend ove sezone, a postoji nekoliko varijanti s kojima se možete poigrati.

Decentno u plavo obojeni vrhovi ili pak korijen noktiju, svijetle nijanse ili one gotovo azurne – mogućnosti je zaista puno, prenosi "Faktor".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...