ANGELA MERKEL IZJAVOM ZATRESLA NJEMAČKU, SVI OKO NJE SU ZANIJEMILI: „U jednom trenutku 70 posto njemačke populacije biće zaraženo koronavirusom…“

U Njemačkoj je novim koronavirusom trenutno zaraženo više od 1400 osoba, a dosad su potvrđena samo dva smrtna slučaja

  • Svijet

  • 10. Mar. 2020  10. Mar. 2020

  • 0

Njemačka kancelarka Angela Merkel je na zatvorenom sastanku u Bundestagu poručila okupljenima da će se u jednom trenutku "60 do 70 posto njemačke populacije zaraziti koronavirusom", piše njemački Bild.

Bild piše da su svi okupljeni nakon te njene izjave zanijemili.

Kancelarka je nakon toga poručila da će se morati otkazati još više javnih događaja, a najavila je i mogućnost odgađanja parlamentarnih sjednica. No, Bild piše i da Merkel nije pozvala na provođenje novih i strožih mjera za suzbijanje epidemije te ja samo istaknula koji scenarij bi mogao zadesiti državu.

Prilično dramatičnu opservaciju Angele Merkel potvrdio je i ministar zdravstva Jens Spahn koji je rekao da je scenarij u kojem bi se zarazilo 60 do 70 posto njemačke populacije (dakle, do 58 milijuna ljudi) izgledan u slučaju da se ne razvije cjepivo.

Spahn je istaknuo i da bi i u tom slučaju više od 80 posto zaraženih to preboljelo gotovo bez razvijanja bilo kakvih simptoma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...