POMOĆ MEDIJIMA U BiH: Prevent Group donirala 400 zaštitnih maski za medije u BiH

Anketa koju je sprovelo Udruženje BH novinari pokazala je da veliki broj medijskih kuća ne raspolaže zaštitnim maskama, rukavicama

  • Društvo

  • 24. Mar. 2020  

  • 0

Koncern Prevent Group donirao je 400 zaštitnih maski za novinare, snimatelje, fotoreportere i ostale medijske djelatnike u Bosni i Hercegovini koji svakodnevno izvještavaju o pandemiji COVID-19.

Udruženje BH novinari će danas i sutra podijeliti i distribuirati ove maske određenom broju medijskih kuća u nekoliko bh. gradova, a u toku su pregovori sa nevladinim organizacijama i firmama koje bi u narednim danima trebale osigurati još 600 zaštitnih maski za uposlenike medija.

Anketa koju je sprovelo Udruženje BH novinari pokazala je da veliki broj medijskih kuća ne raspolaže zaštitnim maskama, rukavicama, niti sredstvima za dezinfekciju, uprkos tome što su njihove ekipe svakodnevno na terenu, kao i u studiju i redakcijama i prate sva aktuelna dešavanja u vezi sa pandemijom koronavirusa.

"Zbog toga još jednom udruženje BH novinari apelira na vlade, krizne štabove i ministarstva zdravlja širom BiH da pokušaju pomoći medijima u osiguranju minimalnih količina medicinskih paketa (maska, rukavice i sredstvo za dezinfekciju) za novinare i medijske djelatnike u lokalnim zajednicama", poručili su iz udruženja BH novinara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...