DRAMATIČNO U HRVATSKOJ: Koronavirus prodro duboko u zdravstveni sistem, u izolaciji gotovo 500 doktora i medicinskog osoblja, otkazane sve operacije…

Koronavirus sve dublje ulazi u zdravstveni sistem Hrvatske

  • Regija

  • 26. Mar. 2020  

  • 0

To je činjenica koja zabrinjava hrvatsku javnost, ali kako tvrde iz Stožera, situacija je još pod kontrolom.

Sve bolnice su u hladnom pogonu i ne izvode se rutinske operacije niti pregledi te je još dovoljno liječnika i medicinskih sestara da se odupru izazovu koronavirusa. Sestre milosrdnice, KBC Osijek, KBC Zagreb, Biograd, domovi zdravlja, samo su neke od ustanova u kojima je probijena linija odbrane osoblja od koronavirusa.

Koliko je situacija ozbiljna, govori podatak o 223 liječnika i medicinskih sestara u izolaciji samo iz KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu, dok ih je više desetaka u KBC-u Osijek i bolnici u Biogradu. Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš u srijedu je u HRT-ovoj emisiji Tema dana rekao da je u samoizolaciji ukupno 495 zdravstvenih radnika.

Samo u utorak navečer u izolaciju je stavljeno 15 specijalista, 7 specijalizanata i 37 medicinskih sestara, nakon što je potvrđen koronavirus šefu Zavoda za anesteziologiju.

Svi kontakti su istraženi, provodi se testiranje svih pacijenata u intenzivnoj njezi kao i liječnika i sestara koji su kontakti. Do dolaska nalaza, taj Odjel smatramo karantenom - rekao je ravnatelj Vinogradske bolnice Mario Zovak.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...