Ekonomija
NOVO NENORMALNO: Kilogram bureka u Sarajevu košta kao nekada kilogram janjetine, ali ni to nije sve...
10. Jun. 20250
Kao prvo, u tavi na ulju propržite sitno sjeckani luk
Gastro
30. Mar. 2020 30. Mar. 2020
0
500 gr jufki
500 gr mljevenog mesa
2 luka
250 ml vode
200 ml ulja
so
biber
1. U tavi na ulju propržite sitno sjeckani luk.
2. Dodajte meso, so i biber pa dinstajte dok ne omekša.
3. Tepsiju namažite uljem i stavite dvije kore.
4. Pospite sa malo ulja i vode.
5. Stavite još dvije zgužvane kore pa pospite uljem i vodom.
6. Staviti ¼ fila pa staviti dvije jufke i poprskati.
7. Ponoviti dok ne potrošite materijal.
8. Na kraju stavite tri kore posute vodom i uljem i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 15 minuta.
9. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 20 minuta.
Prijatno!:)
(SB/Domacica.com)
Ekonomija
NOVO NENORMALNO: Kilogram bureka u Sarajevu košta kao nekada kilogram janjetine, ali ni to nije sve...
10. Jun. 20250
Gastro
A, SADA - FILDŽAN BUREK: Na brzinu napravite specijalitet s istoka, i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
27. Mar. 20250
Ekonomija
NE MOŽETE VJEROVATI: Burek od 250 grama ide i do 5 KM, šokirat će vas kad vidite KOLIKO MESA ima u njemu
18. Feb. 20250
Gastro
VRIJEME JE ZA FILDŽAN BUREK: Na brzinu napravite specijalitet s istoka, i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
04. Dec. 20240
Politika
DODIKOV "STRUČNJAK" OGNJEN TADIĆ IZNIO SULUDU TVRDNJU: "Žele trajno staviti u potčinjen položaj Srbe i Hrvate"
Prije 14 min0
Regija
IZNAJMLJIVAČI APARTMANA NA NOGAMA ZBOG SEZONE: "Ovo mi se još nikada nije dogodilo"
Prije 21 min0
Svijet
IZRAEL PRIPREMA NEŠTO VELIKO: Vraćaju 150.000 ljudi u zemlju
Prije 22 min0
Gastro
ŠTA KAŽU STRUČNJACI: Krompir i luk vam probadaju duplo brže zbog jedne navike
Prije 26 min0
Gastro
RUČAK SIROMAŠAN UGLJIKOHIDRATIMA, ALI IZUZETNO BOGATOG OKUSA: Napravite piletinu s pestom na ovaj način
15. Jun. 20250
Gastro
OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Danas pravimo pečeni krompir na malo drugačiji način, još kad napravite zelenu salatu… (VIDEO)
16. Jun. 20250
Gastro
NAPRAVITE ČOKOLADNU BOMBICU: Kulinarski klasik čiji recept svaki kuhar treba imati u svojoj ladici
16. Jun. 20250
Gastro
SVIMA DRAG GIN&TONIC DOBIO SVOJU VERZIJU DESERTA: Idealna kombinacija osvježavajućeg pića i krem sira
15. Jun. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.