OSTVARUJU SE STRAHOVI HUMANITARACA: Afrikanka koja je živjela u kampu s 3000 migranata pozitivna na koronavirus

Grčko ministarstvo za migracije potvrdilo je u utorak prvi slučaj koronavirusa u centru za azilante, čime se ostvaruju strahovi humanitaraca da bi se virus mogao proširiti među ranjivom populacijom migranata.

  • Svijet

  • 31. Mar. 2020  31. Mar. 2020

  • 0

Afrikanka koje je živjela u kampu Ritsona sjeverno od Atine bila je pozitivna na koronavirus, saopćilo je ministarstvo.

Testirana je nakon što se porodila u bolnici u Atini, kažu u ministarstvu i dodaju da vlasti sada pokušavaju utvrditi gdje se zarazila.

Oni koji su s njome nedavno bili u kontaktu su u samoizolaciji, a slične mjere uvedene su i u Ritsoni u kojoj se nalazi 3000 migranata.

Daleko lošiji životni uslovi vladaju prepunim kampovima na otocima u Egejskom moru i aktivisti upozoravaju na moguću humanitarnu katastrofu ako koronavirus stigne među tamošnje migrante.

(Jutarnji list / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...