KINESKI DOKTORI TVRDE: Mega dozama ovog vitamina može se pobijediti koronavirus…

Dok je svijet paraliziran i obuzet panikom oko pandemije koronavirusa, u medijima nailazimo na potpuno oprečna mišljenja i stavove o njegovim simptomima i posljedicama

  • Zdravlje

  • 04. Apr. 2020  

  • 0

Tako, su na web stranici bolnice Sveučilišta Xi'an Jiaotong u Kini medicinski stručnjaci naveli kako su pacijente oboljele od koronavirusa, koji su posljedično zaradili i tešku pneumoniju, uspješno izliječili - mega dozama vitamina C.

Naveli su da su uz pomoć visokih doza ovog vitamina postigli odlične kliničke rezultate.

Stoga čak i šangajska vlada preporučuje primjenu vitamina C u liječenju koronavirusa.

Oni koji se bave alternativnim načinima liječenja time i nisu previše iznenađeni jer već otprije znaju za veliku antioksidativnu i antivirusnu moć vitamina C, koji u visokim dozama liječi čak i karcinom.

Nažalost, mediji desetljećima šute o tome.

Kineski medicinari su također preporučili da se teško oboljelim osobama i onima s neonatalnom pneumonijom što prije nakon dolaska u bolnicu intravenozno daju mega doze vitamina C kako bi se spriječile daljnje komplikacije.

Intravenozno uzimanje vitamina C, tvrdi se, ima čak deset puta snažniji učinak od onog oralnog, stoga se, osobito kod težih oboljenja i komplikacija, primjenjuje upravo takav način liječenja.

SNAGA VITAMINA C
Kada virus napadne ljudski organizam, jako je važno maksimalno povećati antioksidativni kapacitet organizma i osnažiti prirodni imunitet kako bi se prevenirali ili ublažili simptomi virusnog oboljenja.

Upravo u tome pomaže moćni vitamin C!

U januaru 2020. godine dr. Andrew W. Saul, liječnik ortomolekularne medicine, objavio je članak u kojem govori o važnosti snažnog imuniteta i vitamina C u borbi protiv koronavirusa.

Desetljećima su, navodi dr. Saul, liječnici isticali veliku antivirusnu moć ovog vitamina.

Taj snažni antioksidans pokazao se uspješnim još 40-ih godina prošlog stoljeća čak i u prevladavanju dječje paralize, koja je također uzrokovana virusom.

U spomenutom članku dr. Saul tvrdi da se uz pomoć velikih doza vitamina C pandemija koronavirusa može dramatično usporiti ili čak i zaustaviti.

Upravo vitamin C štiti naše odbrambene stanice leukocite od oksidativnih oštećenja, koja nastaju djelovanjem virusa i drugih mikroorganizama.

Također, vitamin C pokazao se djelotvornim kod stanja sepse, u slučajevima kada oboljelima otkazuje više organa, kada imaju sindrom akutnog respiratornog distresa ili pneumoniju.

Upravo su ta stanja zabilježena kod osoba koje su preminule od koronavirusa. 
 

KAKO DJELUJE VITAMIN C


Primjena megadoza vitamina C, navode medicinski stručnjaci, djeluje na organizam pacijenta na sljedeći način:

ima snažan antioksidativni učinak

smanjuje upalne procese u organizmu

poboljšava funkciju endotela, tkiva koje oblaže stijenke krvnih žila

ima snažno antivirusno djelovanje

može prevenirati akutna oštećenja pluća i akutni respiratorni distres  


Preporučena dnevna doza u slučaju koronavirusa je 50 do 100 mg vitamina C po kilogramu tjelesne težine.

U slučaju kroničnih bolesnika doza se povećava na čak 200 mg na dan po kilogramu tjelesne težine.

Te se doze, dakle, kreću od oko 4000 do čak 16.000 miligrama vitamina C na dan.  
 

Kako se najbolje zaštititi od budućih virusnih oboljenja


Liječnici Orthomolecular Medicine News Servicea savjetuju da u organizam unosimo ove važne nutrijente i antioksidanse kako bi spriječili neke buduće virusne infekcije.

Vitamin C: 3000 mg ili više na dan, podijeljeno u nekoliko doza

Vitamin D3: 2000 međunarodnih jedinica na dan

Magnezij: 400 mg na dan (u obliku citrata, kelata, malata ili klorida)

Cink: 20 mg na dan

Selen: 100 mikrograma na dan

(SB / AZV)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...