PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX-YU: Crni dan za Sloveniju, Novi Pazar novo žarište u Srbiji (INTERAKTIVNA MAPA)

Broj zaraženih osoba u Bosni i Hercegovini danas iznosi 632

  • Regija

  • 05. Apr. 2020  05. Apr. 2020

  • 0

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom je zaraženo 5.205 osoba što su 42 osobe više nego sinoć u 20.00 sati. Ukupno je od zaraze na prostoru ex-Yu preminulo 126 osoba.

Broj zaraženih osoba u Bosni i Hercegovini danas iznosi 632 što je 15 više slučajeva nego sinoć u 20.00 sati. Broj umrlih do sada iznosi 21.

Danas je u Sloveniji umrlo još 6 osoba, što je najveći porast broja umrlih od početka pandemije u ovoj zemlji. Ukupan broj preminulih popeo se na 28. Istovremeno, zaraženo je još 20 osoba čime se broj zaraženih popeo na 997.

U Srbiji broj zaraženih iznosi 1.624 što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od sinoć. Osmogodišnje dijete iz Novog Pazara najmlađi je pacijent zaražen koronavirusom u Srbiji, javlja Telegraf. Novi Pazar je proglašen za novo žarište zaraze, do sada je inficirano 13 građana. Preminule su 44 osobe.

Hrvatska je potvrdila do sada 1.126 zaraženih osoba, što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od sinoć. Muškarac star 88 godina prva je žrtva virusa korona u Zadru, a riječ je hroničnom bolesniku, saopštio je županijski Štab Civilne zaštite. Do sada je od virusa korona u Hrvatskoj preminulo 13 osoba.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je da su u ovoj državi do sada zaražene 203 osobe, što je dva slučaja više nego sinoć u 20.00 sati. Svi novooboljeli su iz Podgorice i kontakti su ranije poznatih slučajeva. Do sada su preminule dvije osobe.

Broj zaraženih osoba na Kosovu povećao se za pet na ukupno 140, potvrdio je Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova. Izliječene su 23 osobe. Do sada je preminula jedna osoba.

U Sjevernoj Makedoniji zabilježeno je 483 zaraženih osoba što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od sinoć. Istovremeno preminulo je 17 osoba.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...