ČEŠKI PREDSJEDNIK RAZOČARAO HRVATE: Zeman najavio nove mjere, ništa od ljetovanja u Hrvatskoj…

Zeman je rekao u intervjuu za radio u nedjelju da bi trenutna ograničenja na granicama trebala trajati godinu dana

  • Regija

  • 20. Apr. 2020  

  • 0

Češki predsjednik Miloš Zeman poručio je građanima da uživaju u ljepoti vlastite zemlje ovoga ljeta, budući da će putovanja u druge države biti zabranjena cijelu godinu kao rezultat pandemije Covida-19. 

Zeman je rekao u intervjuu za radio u nedjelju da bi trenutna ograničenja na granicama trebala trajati godinu dana "kako putnici ne bi donijeli novi val zaraze s putovanja u zemlje u kojima epidemija još nije završila". 

Sredinom marta Češka Republika je nametnula zabranu ulaska u zemlju i izlaska iz nje kako bi suzbila širenje novog koronavirusa. Iz zabrane napuštanja zemlje izuzeti su oni koji putuju na posao, vozači kamiona i osobe koje imaju važne razloge za odlazak u drugu državu, kao što je medicinsko liječenje.

Putničke agencije i druge turističke kompanije ranije su zatražile da se barem dopuste putovanja u Slovačku i Hrvatsku, posebno popularna turistička odredišta među Česima i gdje su slučajevi zaraze koronavirusom rijetki, piše agencija dpa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...