KORONAVIRUSOM ZARAŽEN GENERALNI DIREKTOR TERMOELEKTRANE GACKO: Mnogi radnici morali otići u izolaciju

"Sada nam je i generalni direktor RiTE Gacko zaražen koronavirusom i uprava je takođe u izolaciji, ali na radnim mjestima. Ali sve funkcioniše", kaže Petrović, prenosi ATV.

  • Društvo

  • 24. Apr. 2020  

  • 0

Virusom korona zaražen je Miodrag Šešlija, generalni direktor RiTE Gacko, a uprava je u izolaciji, potvrdio je Luka Petrović, generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske.

"Sada nam je i generalni direktor RiTE Gacko zaražen koronavirusom i uprava je takođe u izolaciji, ali na radnim mjestima. Ali sve funkcioniše", kaže Petrović, prenosi ATV.

Navodno, zaražen je i vozač Šešlije i jedan blagajnik tog preduzeća.

Vjerovali ili ne, ne može elektroprivreda davati malo ili više energije, ona je mora davati bila je velika kriza ili mala kriza, ali sistem mora da funkcioniše. Ne možemo mi ni bez radnika, ni bez uglja, ni bez montera, ni bez portira jer sistem mora sigurnosno biti sačuvan.

"Unutar saveza ovih 7 općina Istočne Hercegovine smo održali više sastanaka. Prvi sastanak je bio veoma radikalan. Tada mnogi nisu vjerovali da će ovo imati ekonomske i privatne uticaje, da će ući u zdravstveni sistem. Međutim, svaki sastanak kako dolazi svjesni smo da ovo ulazi sve više u narod. Nije ovaj virus više u porodici, nego je maltene u vazduhu", rekao je Luka Petrović.

Važna je prevencija, poštovanje struke. To smo uspješno radili, nije bilo moguće biti pusto ostrvo i da se ne pojavi nijedan slučaj, poručuje Petrović.

Ovdje je situacija sada pod kontrolom, pohvatani su klasteri. I ono što je bitno u Hercegovini, ne može se novi klaster roditi, može doći samo sa strane.

Petrović je apelovao na MUP Republike Srpske da pojača svoje prisustvo u Trebinju

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...