SPRIJEČEN DRŽAVNI UDAR: U pokušaju invazije s mora likvidirano 8 „terorista-plaćenika“…

Vlada Venecuele saopćila je da je spriječila upad "terorista-plaćenika", kako su ih nazvali, koji su na brzim čamcima pokušali s mora ući u zemlju iz susjedne Kolumbije, uz napomenu da su njene sigurnosne snage usmrtile osam boraca

  • Svijet

  • 04. Maj 2020  

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Venecuele Nestor Reverol rekao je da se grupa iskrcala na obalu u lučkom gradu La Guairi, oko 32 kilometra od glavnog grada Caracasa.

"Pokušali su izvršiti invaziju s mora. Radi se o grupi plaćenika iz Kolumbije, koji su imali za cilj da izvedu terorističke napade u zemlji i ubiju lidere revolucionarne vlade", rekao je.

Dvoje uhapšeno

Lider Socijalističke partije Diosdado Cabello izjavio je da je osam osoba likvidirano, te da su dvije uhapšene.

"Osujetili smo upad na našu teritoriju zahvaljujući obavještajnim podacima", rekao je novinarima Cabello.

Predsjednik Venecuele Nicolas Maduro često optužuje svoje političke protivnike za pokušaje da zbace njegovu administraciju s vlasti uz podršku Sjedinjenih Američkih Država, koje su obećale da će ga odstraniti sankcijama i zabranom izvoza nafte.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...