BIZARNA NESREĆA KOJA JE PODIGLA VELIKU PRAŠINU: Pogledajte zbog kakvog je sistema u novom autu vozač ostao bez prsta, pa sad tuži proizvođača i traži odštetu…

Soft close sistem u vozilima jako je popularan u luksuznim limuzinama

  • Auto

  • 08. Maj 2020  

  • 0

Iako je najčešće viđan u Mercedes-Benz i BMW modelima, ova priča vezana je za neopreznog vlasnika Jaguara.

Naime, prilikom zatvaranja vrata na svom Jaguaru XJ, nesretnom Amerikancu se zaglavio palac, a sistem nije prepoznao prepreku. Umjesto da su se vrata zaustavila, ona su nastavila proces zatvaranja te prikliještila prst. Ted iz New Jerseya je, zbog težina ozlijeda, ostao bez svog palca.

Ova priča dogodila se 2018. godine, a Ted je tek sada odlučio tužiti Jaguar zbog neispravnog rada mehanizma pod izlikom da je riječ o „modernoj giljotini“.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...