MEĐU ZARAŽENIMA I PET ZDRAVSTVENIH RADNIKA: Loše vijesti iz Republike Srpske, mali broj testiranih, porast broja oboljelih od koronavirusa...

U Republici Srpskoj testirano je 328 laboratorijskih uzoraka.

  • Hronika

  • 19. Maj 2020  19. Maj 2020

  • 0

Novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 14 osoba.

U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 sata testirano je 18 zdravstvenih radnika iz Bosanske Gradiške, Prijedora i Doboja, a novi koronavirus potvrđen je kod pet medicinskih sestara i tehničara iz bolnice u Prijedoru.

Riječ je o osobama koje su bile u kontaktu sa zdravstvenim radnikom kod kojeg je ranije potvrđen test na novi koronavirus i koji se, u skladu sa procedurom, od tada nalaze u izolaciji, saopćeno je danas iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

Do sada su u tom bh. entitetu potvrđena 1.292 slučaja koronavirusa, a ukupno su preminule 93 osobe kod kojih je potvrđen test na novi koronavirus.

Od novog koronavirusa do sada se u tom bh. entitetu oporavilo ukupno 658 osoba.

Kada su u pitanu novozaraženi, riječ je o osam muškaraca i šest žena, od kojih je pet osoba iz Banje Luke, pet iz Prijedora i po jedna osoba je iz Kneževa, Kotor-Varoši, Kozarske Dubice i Teslića.

Jedanaest osoba je imalo kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima, dok tri osobe nisu mogle da navedu jasnu epidemiološku vezu sa pozitivnim licem. Tri osobe su hospitalizirane, dok će ostali biti u izolaciji u skladu s definisanim procedurama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...