MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Uz pomoć jednostavnog trika provjerite je li vam kvačilo pri kraju, ako se ovo dogodi, hitno idite u servis…

Kako znati je li vam kvačilo ispravno ili hoćete li ga ubrzo morati zamijeniti? Jednostavno, uključite automobil, osigurajte otvoreni tip ceste za vožnju bez potrebe za zaustavljanjem vozila, ravnu dionicu od oko jednog kilometra ceste.

  • Auto

  • 01. Jun. 2020  01. Jun. 2020

  • 0

Pokrenite automobil do 30 kilometara na sat. Potom pritisnite kvačilo i prebacite u najviši stepen prijenosa (pet ili šesti), a nakon toga otpustite kvačilo i pritisnite gas do kraja. Ako se okretaji motora polako podižu, kvačilo je ispravno, a ako naglo krenu, to je znak da kvačilo (lamela) klizi i da će za neko kraće vrijeme doći do potpunog otkazivanja pogona.

Ukoliko se utvrdi da vam je kvačilo "pri kraju“, ne oklijevajte. Najpametnije rješenje je odmah otići u servis na zamjenu, jer bi se moglo dogoditi da ostanete na cesti, a onda se troškovi drastično povećavaju!

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...