POČELO JE OTIMANJE ZA SVAKOG GOSTA: Ako se kao turist zarazite u ovoj zemlji, sve vam je besplatno, ali to je tek početak…

Nevjerovatno je šta pojedine turističke zemlje čine kako bi privukle goste nakon korona-krize.

  • Ekonomija

  • 02. Jun. 2020  02. Jun. 2020

  • 0

Kako bi privukla turiste i smanjila njihov strah od zaraze na ljetovanju, kiparska vlada došla je na originalnu zamisao. Obećala je pokrivanje svih troškova smještaja turistima koji tokom odmora na Kipru dobiju virus.

Platit će im i troškove liječenja pa će oboljeli turisti na kraju podmiriti samo troškove avionskog prijevoza.

Vlada u Nikoziji istodobno je objavila da će osigurati posebnu bolnicu za oboljele strane turiste, više od 100 jedinica za intenzivnu njegu sa 200 respiratora, kao i posebne hotele sa 500 soba za stavljanje u karantin turista koji bi bili u bliskom kontaktu sa zaraženima, piše Novi list.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...