ŠTA SPREMAJU PUTIN I MACRON?: Razgovarali o uspostavljanju "nove arhitekture evropske bezbjednosti"

Predsjednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emmanuel Macron razgovarali su danas preko video linka o razvoju bilateralnih odnosa, mogućnostima za rješavanje sukoba u Libiji, Siriji i Ukrajini, i mogućnostima za uspostavljanje nove arhitekture evropske bezbjednosti, prenosi Tas.

  • Svijet

  • 26. Jun. 2020  26. Jun. 2020

  • 0

Lidera dvije zemlje saglasili su se da Rusija i Francuska, kao stalne članice Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija (UN), imaju posebnu odgovornost za očuvanje mira i bezbjednosti u svijetu.

- U tom kontekstu, Putin i Macron su se saglasili da je veoma značajno da se realizuje inicijativa Rusije o organizovanju samita šefova država stalnih članica Savjeta bezbjednosti UN - navodi se u saopštenju Kremlja.

Oni su razmotrili i različite aspekte stanja strateške stabilnosti u svijetu i naglasili da je važno da se očuva međunarodni mehanizam za kontrolu naoružanja i dodatno ojača povjerenje i predvidivost u vojnoj sferi.

Kako se navodi, Putin i Macron su razmijenili gledišta o mogućnostima za uspostavljanje nove arhitekture evropske bezbjednosti.

- U tom kontekstu, dvojica lidera saglasili su se o ključnim pitanjima koja u tom domenu definišu rusko-francuske odnose - navodi se u saopštenju Kremlja.

Macron je prihvatio poziv Putina da zvanično posjeti Rusiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...