VIDEO S LICA MJESTA; ŽESTOK SUKOB U AMERICI: Do zuba naoružani policajci razbili demonstrante u Seattleu...

Teško naoružani policajci ušli su u pratnji taktičkih vozila u "okupiranu" zonu protesta u Seattleu, gdje su se sukobili s demonstrantima, nakon što je gradonačelnica Jenny Durkan izdala izvršnu naredbu da osobe koje protestiraju napuste zonu

  • Svijet

  • 01. Jul. 2020  01. Jul. 2020

  • 1

Policajci su okupirali nekoliko blokova oko parka u kojem se već dvije sedmice okupljaju demonstranti i policijske stanice, koju su pripadnici snaga reda prije 15-ak dana napustili poslije okršaja s demonstrantima, koji su protestirali zbog ubistva Afroamerikanca Georgea Floyda i učestale policijske brutalnosti u SAD-u.

Policija tvrdi da je taj potez namijenjen zaštiti javnosti.

Demonstranti su na pozive da se raziđu odgovarali skandiranjem i povicima da ih se "pusti na miru".

Uhapšeni deseci osoba

"Od kako su 8. juna počele demonstracije u rejonu Istočne policijske stanice, dva tinejdžera su ubijena, a tri osobe su teško povrijeđene u noćnim pucnjavama. Policija je, također, dokumentirala pljačke, napade i ostale nasilne događaje", napisala je policija Seattlea na Twitteru.

U zonu je ušlo više od 100 policajaca, opremljenih pancirima, palicama, kacigama i oružjem.

Pogledajte video s lica mjesta.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...