DA LI BISTE OVOG EFENDIJU POSLALI PO ĆEVAPE: Kakve opasnosti, prema doktoru islamskog prava Ljakiću, vrebaju iz somuna naparenog ne-halal ćevapima?! (VIDEO)

Zijad efendija Ljakić iz Zavidovića, doktor islamskog prava (FIKHA) koji se školovao i akademske titule stekao u Saudijskoj Arabiji, jedan je od najpoznatijih i najautoritativnijih tumača Šerijata i usklađenosti svih oblika života muslimana s islamskim propisima.

  • Mini market

  • 07. Jul. 2020  07. Jul. 2020

  • 3

Profesor Ljakić na društvenim mrežama i na vlastitom YouTube kanalu HADINU MUTTEKIN svakodnevno odgovara na pitanja pojedinaca koji žele da ih on uputi u ispravnost određenih pojava, događaja i društvenih kontroverzi, poltike, medicine, sporta, politike, ishrane, odijevanja...

Tako se, pored ostalog, u tumačenju Zijada Ljakića može pročitati i educirati da doktori-muslimani ne smiju polagati Hipokratovu zakletvu, jer se njome veličaju grčki bogovi, zatim da muslimanima nije dopušteno stajati mirno dok se svira državna himna ili pred državnom ili nekom drugom zastavom ("poštivati se može samo Allah"), da je igranje fudbala/nogometa za novac, također, protivno Šerijatu ako se ne zna porijeklo tog novca ("ako je od ulaznica, tada nije haram", dok, ako je od kladionica, tada jeste"), kao i da je muslimankama dozvoljeno da ih šišaju frizerke koje nisu muslimanke.

Predavanja doktora Zijada Ljakića na njegovom YouTube kanalu prate hiljade posjetilaca, koji su, pored ostalog, mogli čuti  dragocjene, ali rigorozne islamske propise iz sfere gastronomije. Doktor islamskog prava posebno se u jednom predavanju osvrnuo na iskušenja koje pred muslimane postavlja konzumiranje njihovog omiljenog jela ćevapa, a pogotovo lepinje ukoliko se ona natopi parom od ćevapa ukoliko nisu pravljeni od halal mesa. U videu pogledajte kako se pravi musliman, po tumačenju doktora Zijada Ljakića, treba čuvati harama/grijeha koji pred njega postavljaju izazovi ćevabdžinica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...