MALO DRUGAČIJA PILETINA: Napravite je ovaj put u mlijeku...

Ovaj recept sam vidjela u jednoj televizijskoj emisiji i prilagodila ga svom ukusu.

  • Gastro

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 0

SASTOJCI:

1 pile (oko 1 ½ kg)

2 kašike maslinovog ulja

10-ak listova kadulje

1 glavica bijelog luka

1 limun, korica

500 ml mlijeka

PRIPREMA:

1. Piletinu operite, posolite i pobiberite.

2. U tavu uspite maslinovo ulje pa na njoj popržite pile sa svih strana dok ne porumeni.

3. Prebacite pile u rernu.

4. Dodajte kadulju, limun, glavicu bijelog luka prerezanu na pola i uspite mlijeko.

5. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 1 sat i 30 minuta. 

Prijatno! :)

(SB/Domacica.com)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...