PROBLEMI ZA AMERIČKOG GIGANTA: Mnogi kupci će biti razočarani, zbog ovoga će teško doći do novog modela iPhonea…

Nađu li se iPhone 12 i 12 Max u prodaji prije nego serija Pro, moguće je kako će bar dio Appleovih kupaca odabrati jeftinije modele.

  • HiTec

  • 24. Jul. 2020  24. Jul. 2020

  • 0

Iako će sva četiri nova modela Appleovog pametnog telefona biti predstavljena u isto vrijeme, vjerovatno tokom augusta ove godine, moguće je kako će biti teško nabaviti iPhone 12 Pro.

Taj bi model, skupa s modelom 12 Pro Max, mogao biti dostupan kasnije nego drugi zbog jednomjesečnog kašnjenja u proizvodnji ekrana.

Zasad nije poznato zbog čega je došlo do zastoja, ali čini se kako bi proizvodnja mogla početi tek najesen. Zbog toga ne samo što bi mogli kasniti na tržište, već bi također mogli biti dostupni u manjim količinama.

Moguće je da je problem dijelom povezan s time što će modeli iPhone 12 Pro imati ekrane ProMotion s frekvencijom osvježavanja od 120 Hz, kao tablet računara iPad Pro 2020 jer takvi ekrani traže drukčiji proizvodni proces.

Nađu li se iPhone 12 i 12 Max u prodaji prije nego serija Pro, moguće je kako će bar dio Appleovih kupaca odabrati ta manje skupa izdanja s OLED ekranima, procesorom A14 Bionic, podrškom za mreže 5G, nadograđenom dvostrukom stražnjom kamerom i izgledom koji podsjeća na iPhone 4.

Tim više što bi cijenom (oko 749 američkih dolara) mogli biti značajno jeftiniji od konkurencije s operativnim sistemom Android.

Osim boljeg ekrana serija Pro bi trebala imati poboljšanu trostruku kameru, a model Pro Max senzor LiDAR za poboljšanu fotografiju i rad u proširenoj stvarnosti, piše Tom's Guide.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...