OVO NISU OČEKIVALI: Popularna niskobudžetna aviokompanija zabilježila gubitak od 185 miliona eura, u strahu su od...

Kompanija "Ryanair" je u prvom kvartalu fiskalne godine zabilježila neto gubitak od 185 miliona eura, što je nešto bolji rezultat od tržišnih očekivanja.

  • Ekonomija

  • 27. Jul. 2020  27. Jul. 2020

  • 0

Analitičari koje je ispitivao "Refinitiv", očekivali su neto gubitak od 205 miliona eura za kvartal koji je završio 30. juna.

Niskobudžetna aviokompanija objavila je u ponedjeljak da će joj narednih 12 fiskalnih mjeseci “biti vrlo izazovni”.

– Nemoguće je predvidjeti koliko će dugo trajati pandemija Covida-19, a drugi val širom Evrope u kasnu jesen (kada počinje godišnja sezona gripe) trenutno je naš najveći strah – rekli su iz "Ryanaira".

Sektor je snažno pogođen pandemijom. Iako su se letovi nastavili nakon privremene obustave, zračne operacije su ipak umanjene u odnosu na stanardni nivo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...