TOMAŠIĆ ODGOVORILA ŠIMPRAGI: Prije kninske dogodile su se brojne kolone koje su marširale pred cijevima srpskih tenkova

Zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić pojasnila je na Twitteru zašto se ne smiju izjednačavati Knin i Grubori te se osvrnula na priču zastupnice SDSS-a u Hrvatskom saboru Anje Šimprage, koja je govorila o iskustvu u "Oluji".

  • Regija

  • 01. Avg. 2020  01. Avg. 2020

  • 1

“Knin je središnji dragulj u kruni vojne, obavještajne, političke i diplomatske pobjede nad velikosrpskim projektom. Iz Knina i Beograda krenula je sustavna provedba velikosrpskih planova, a u Gruborima je počinjen pojedinačni zločin. Zato se Knin i Grubore ne smije izjednačavati”, napisala je Tomašić u tvitu koji prenosi Direktno.hr.

Tomašić se, također, osvrnula i na priču zastupnice SDSS-a Anje Šimprage.

“Ispričala je dirljivu priču djeteta koje se našlo u izbjegličkoj koloni. Ali, prije te kninske kolone, diljem Hrvatske dogodilo se na desetke i stotine drugih kolona koje su, za razliku od kninske, marširale pred cijevima srpskih pušaka i tenkova”, navela je Tomašić.

Dodaje kako je ta nesretna djevojčica iz kninske kolone danas saborska zastupnica i donosi zakone u najvišem predstavničkom i zakonodavnom tijelu Hrvatske. Ističe da od toga “nema bolje i jasnije poruke koliko je za Srbe s ovog područja bolja od paratvorevina čiju sudbinu određuje Beograd.”

Tomašić smatra da je krajnje vrijeme “da to čujemo i iz usta srpskih manjinskih predstavnika, da otvoreno osude velikosrpsku zločinačku politiku i tzv. RSK i pomognu nam rasvijetliti sudbinu nestalih i zatvoriti otvorena pitanja sa Srbijom.”

“Važno je da prestanu s relativiziranjem srpske pobune i sustavnih zločina protiv Hrvata i ostalih nesrba, kao i da konačno prestanu izjednačavati žrtvu i agresora. To bi pokazalo spremnost za bolju budućnost koju je Šimpraga spomenula. Sve drugo običan je folklor s figom u džepu”, zaključila je.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...