U POTRAZI ZA DOBRIM VIJESTIMA: Povećanje penzija u FBiH za...

Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH predložit će Vladi FBiH da usvoji zaključak kojim će se penzionerima povećati penzija za 2,8 posto i u ona četiri mjeseca kad je na snazi bilo stanje prirodne nesreće i na koja se odnosi djelovanje tzv. Korona-zakona.

  • Ekonomija

  • 03. Avg. 2020  03. Avg. 2020

  • 0

Ovu informaciju potvrdio je ministar rada i socijalne politike i zamjenik premijera FBiH Vesko Drljača.

Na prošloj sjednici Vlade FBiH tražena je korekcija prijedloga zaključka u smislu da se usklađenje odnosi samo za osam mjeseci ove godine.

"U cilju pravilne primjene i zakonitosti postupanja, zatražili smo dodatno mišljenje Ureda za zakonodavstvo o primjeni navedenih odredbi. Također, očekujemo da nam Federalni zavod PIO dostavi dopunsku informaciju. Nakon toga, bit će održan sastanak i sa predstavnicima penzionera. U ovom periodu izvršit će se konsultacije s Federalnim ministarstvom finansija", istaknuo je Drljača.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...