"SLOBODNA BOSNA" SAZNAJE: Tužilaštvo se žali na odluku Suda BiH i traži produženje mjera zabrane protiv Novalića, Solaka i Hodžića

Osumnjičenima u aferi "Respiratori“ Fadilu Novaliću, Fikretu Hodžiću i Fahrudinu Solaku Sud BiH ukinuo je prije dva dana mjere zabrane koje su bile na snazi dva mjeseca. Mjere su ukinute zato što Tužilaštvo BiH nije u predviđenom roku dostavilo traženo izjašjenje o produženju mjera. Odbrane svih osumnjičenih predložile su da se mjere zabrane prema njihovim branjenicima ukinu ili zamijene blažom mjerom.

  • Vijesti

  • 07. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 3

Prema informacijama „Slobodne Bosne“, jutros je došlo do zaokreta. Tužilaštvo BiH sa zakašnjenjem se žali na odluku Suda BiH i traži produženje mjera zabrane protiv Novalića, Solaka i Hodžića u trajanju od mjesec dana. Na potezu je Sud BiH, koji bi trebao odlučiti hoće li mjere biti produžene.

Podsjećamo, spomenutom trojcu ranije je bilo zabranjeno međusobno kontaktiranje te kontaktiranje sa svjedocima Tužilaštva BiH i drugim osobama, uključujući i približavanje na udaljenosti od 50 metara, te svaki kontakt i razgovor o predmetu.

Sud je obrazložio da mjere mogu trajati sve dok postoji potreba.

Podsjećamo, mjere zabrane ukinute su i direktoru Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandru Zolaku. Tužilaštvo BiH u njegovom predmetu nije tražilo produženje, što je nedavno potvrdila i Zolakova advokatica Senka Nožica.

Ona je rekla da Tužilaštvo nije tražilo produženje mjera iako je uobičajeno da se mjere produžavaju sve dok traje istraga, odnosno do podizanja optužnice.

Prema dosadašnjim rezultatima, svi navedeni se terete za aferu tešku 10 miliona KM, koja se tiče nelegalnog uvoza respiratora iz Kine.

(SLOBODNA BOSNA)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...