OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Napavite izvrsne slatke pločice od badema i oduševite ukućane…

Naš današnji obrok nastaje za 70 minuta, donosimo recept za šest porcija.

  • Gastro

  • 10. Avg. 2020  10. Avg. 2020

  • 0

SASTOJCI

200 g glatkog brašna

150 g maslaca

100 g šećera

1 jaje

1 limun

125 g blanširanih badema

sol

PRIPREMA

Jaje razbijemo, a limunovu koru naribamo.

U zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer i ručnim mikserom izradimo jednoličnu kremu.

Zatim dodamo naribanu limunovu koricu, jaje i kuhačom nježno izmiješamo sastojke.

Potom u zdjelu prosijemo brašno, malo posolimo i izmiješamo sastojke.

Od dobivene smjese rukom umijesimo tijesto, zdjelu poklopimo i stavimo u frižider na 30-ak minuta.

Odstajalo tijesto razvaljamo na pobrašnjenoj dasci, na debljinu od pet milimetara i narežemo ga na pravougaonike od 4x8 centimetara.

Dobivene pravougaonike premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo ih sa malo vode i ukrasimo bademima.

Sve zajedno pečemo 15-ak minuta na 180°C.

U slast!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...