DETALJI IZ BIOGRAFIJE UHAPŠENOG AMBASADORA AZERBEJDŽANA: Bio šef Interpola, nagrađen Ordenom srpske zastave drugog reda

Ambasador Azerbejdžana u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini Eldar Hasanov, koji je uhapšen, jedno vrijeme radio je kao šef Interpola u Azerbejdžanu, piše B92.

  • Regija

  • 13. Avg. 2020  13. Avg. 2020

  • 0

Prema zvaničnoj biografiji Hasanova, on je završio Akademiju ministarstva unutrašnjih poslova tadašnjeg SSSR-a na pravnom fakultetu u Moskvi.

Bio je ministar unutrašnjih poslova Azerbejdžana, šef kriminalističke policije u Bakuu i šef policije u gradu Gendže, sve to u periodu od 1977. do 1992. godine.

Na mjesto prvog zamjenika ministra unutrašnjih poslova Azerbejdžana postavljen je 1993. godine, da bi do 1995. bio na poziciji prvog zamjenika glavnog tužioca Azerbejdžana.

Zanimljivo je da je Hasanov bio šef biroa Interpola u Azerbejdžanu u periodu 1992-1993. godine.

Na mjestu glavnog tužioca Azerbejdžana bio je do 2000. godine, a od tada je radio i na Pedagoškom fakultetu.

Na amabasadorsko mjesto u Srbiji postavljen je 2009. godine, da bi kasnije bio na funkciji i predstavnika Azerbejdžana u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Nagrađen je visokim državnim nagradama Azerbejdžana, poput one za hrabrost i za zasluge u obezbjeđivanju vladavine zakona i javnog reda.

U Rumuniji je dobio Orden viteza Velikog krsta za zasluge, a u Srbiji Orden srpske zastave drugog reda.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...