NA ZADUŽENJE IZ PREDSJEDNIŠTVA BiH TEGELTIJA PORUČIO: "Odluka će zavisiti isključivo od stavova zdravstvene struke"

Na sjednici Vijeća ministara 2. septembra bit će pitanje otvaranja granica BiH za strane državljane, ali će se odluka o tome donijeti isključivo na osnovu stava zdravstvenih radnika, potvrdio je za Srnu predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija.

  • Politika

  • 28. Avg. 2020  28. Avg. 2020

  • 0

"Na naše planove da o tome razgovaramo došao je i zaključak Predsjedništva BiH koji se fokusirao na tačno određen broj zemalja za koji oni smatraju da je potrebno da se otvore granice BiH", rekao je Tegeltija.

Prema njegovim riječima, ta odluka će zavisiti isključivo od stava zdravstvene struke u BiH, a ne od Predsjedništva ili Vijeća ministara.

"U dogovoru sa zdravstvenim radnicima u BiH, procijenit ćemo za koje zemlje možemo da otvorimo granice i da li to uopšte možemo da uradimo. Ako oni procijene da možemo otvoriti granice za sve zemlje svijeta, mi ćemo to učiniti", poručio je Tegeltija.

Tegeltija je naveo da će se Vijeće ministara, ukoliko struka procijeni da postoji manji broj zemalja za čije se građane mogu otvoriti granice, tako i ponašati.

Predsjedništvo BiH usvojilo je na jučerašnjoj sjednici zaključak kojim zadužuje Vijeće ministara da da saglasnost za ulazak državljana SAD-a, Rusije, Kine i Turske u BiH tokom trajanja pandemije koronavirusa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...