GRAĐANSKI SAVEZ APELUJE: SDP mora prekinuti saradnju s Konakovićem, Zukorlićem i Abazovićem

"Građanski savez (GS) poziva Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine da se ogradi od Konakovićevog, Zukorlićevog i Cerićevog lobiranja kod Bošnjaka Crne Gore, a u interesu velikosrpskog igrača Dritana Abazovića", navodi se u današnjem saopštenju Građanskog saveza.

  • Politika

  • 03. Sep. 2020  03. Sep. 2020

  • 2

"Smatramo da SDP BiH više nema šta da traži u koaliciji sa strankom Narod i pravda Elmedina Konakovića, koja je otvoreni eksponent velikosrpske politike. Dritan Abazović jeste koalicioni partner Zukorlićeve stranke Pravda i pomirenje, koja je pobratimska stranka Konakovićeve Narod i pravda.

SDP BiH mora shvatiti ozbiljnost aktuelnog političkog trenutka i prekinuti koaliciju s četničkim velikosrpskim krugovima, jer nijedno vijećničko mjesto u Sarajevu (od načelničkih su svakako odustali) nije vrijedno trajne diskreditacije SDP-a kao respektabilne partije, koje smo nekada i sami bili članovi i simpatizeri", ističu iz Građanskog saveza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...